Route

De wandeltochten

Alle drie de wandeltochten beginnen bij het Openlucht Theater en voeren eerst door Park Caprera naar het noorden. Via een hek dat speciaal geopend wordt gaat het over de Bergweg naar de ingang Bleek en Berg van de Kennemer Duinen.

De 6 km wandeling maakt vervolgens een vrij korte ronde door de Kennemer Duinen. De bossen van de binnenduinen (het Snoeke bos) en de fraaie Oosterplas worden gepasseerd.

De 12 km wandeling volgt een route naar het zuiden en komt uit bij de Zandwaaijer, het bezoekerscentrum van de Kennemerduinen. Daar is ondermeer een fraai museum over het gebied. Er is ook een restaurant. Terug gaat het langs het meertje ‘t Wed.

De 24 km route gaat vanaf de ingang pal naar het westen. Het landschap waaiert steeds meer open en u komt uit bij Parnassia. Parnassia is een zelfbedieningsrestaurant met uitzicht over zee. Vervolgens gaat het in zuidoostelijke richting naar het bezoekercentrum de Zandwaaijer. De route voert ondermeer langs het Vogelmeer waar vaak de Schotse hooglanders bij het water staan. Via de binnenduinen gaat het tenslotte noordwaarts terug naar de ingang Bleek en Berg.

Laatste nieuws: 24 km route is iets aangepast. Starten voor 10 uur.

Het Openlucht Theater (Vertekpunt)

Het adres van het Openlucht Theater is Hoge Duin en Daalseweg 2, 2061 AG Bloemendaal.

Met de auto neemt u vanaf de A9 de afslag Haarlem (niet Haarlem Zuid). U volgt door Haarlem de borden richting Bloemendaal. In Bloemendaal komt u over het spoor op de Kleverlaan. Bij het Texaco station gaat u rechtsaf. U volgt de weg, komt door het Bloemendaalse bos en bij de rotonde gaat u links de Zomerzorgerweg op. Aan het eind is het Openlucht Theater. Er staan in Bloemendaal ook bordjes die kant op. U het makkelijkst parkeren bij restaurant de Uitkijk. Daar komt u door vanaf het Openlucht Theater de Hoge Duin en Daalseweg te volgen naar boven. Bij het parkeerterrein is een ook een toegangshek voor Caprera, het park waarin het Openlucht Theater ligt.

Met de trein gaat u naar station Bloemendaal. U loopt via de Noorderstationsweg naar het kerkje van Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg. Dan loopt u via de Donkerelaan naar de sportvelden die u via het wandelpad oversteekt naar de Zomerzorgerlaan. Als u die afloopt komt u bij het Openlucht Theater.

In Bloemendaal staan er duidelijke bordjes richting Openlucht Theater/Park Caprera.